Uitgebreide opties, 'use them wisely'

Laatst hoorde ik een reclamespotje voor een automerk. De slogan luidde ongeveer zo: ook onze standaard-uitvoering is voorzien van uitgebreide opties. Dat deed me denken aan mijn favoriete content management systeem Joomla. Een zeer krachtig en uitgebreid cms. Maar opties die je niet nodig hebt, kun je beter uitschakelen om verrassingen te voorkomen.

Mijn site is gehackt, zegt mijn hosting provider

“Mijn hosting provider heeft mijn site offline gezet omdat hij gehackt zou zijn.” Met dit bericht zocht een vereniging contact met de Webcompagnons. De hosting provider wilde de site pas weer actief zetten als de verdachte bestanden verwijderd waren. Voor alle duidelijkheid: de Webcompagnons hadden de site niet in beheer. Hoe hebben we dit opgelost?

Help, mijn e-mail komt niet aan

Stel: u hebt op uw website een formulier waarmee mensen een offerte kunnen aanvragen. Elke aanvraag wordt in een mailtje naar u toegestuurd. Maar de mailtjes belanden in uw spambox. U loopt aanvragen mis en lijdt reputatieschade omdat u niet op aanvragen reageert. Dat was de situatie van een klant die onlangs de overstap naar ons maakte.

Kennis delen is kennis vermeerderen

Bij de Webcompagnons hebben we kennisdeling hoog in het vaandel staan. Op 13 en 14 april 2018 hebben wij weer op vrijwillige basis medewerking verleend aan de Joomla dagen. Dit onder het motto: door onze kennis te delen worden we zelf ook slimmer.

Tik het webadres in de adresbalk, niet in een zoekvenster

Onlangs was het voorpaginanieuws in de krant: Cybercriminelen die klanten van de bank Knab opgelicht hadden door ze te laten inloggen op een valse inlogpagina. Het bleek dat de oplichting eenvoudig te voorkomen was geweest.

In één keer inloggen op meerdere sites

Op grotere websites moeten meestal verschillende (soorten) gebruikers kunnen inloggen om teksten te schrijven of informatie te raadplegen. De Webcompagnons hebben veel van dat soort websites gerealiseerd. Daarbij komen soms specifieke wensen naar boven. Eén vaak voorkomende wens lichten we eruit in deze blog: de single sign-on.

Pagina 1 van 2

 Kuifduiker 1
 3435 DW Nieuwegein
 0343-522709
 
 2024 - de Webcompagnons
 Spread the Joomla love