Help, mijn e-mail komt niet aan

Stel: u hebt op uw website een formulier waarmee mensen een offerte kunnen aanvragen. Elke aanvraag wordt in een mailtje naar u toegestuurd. Maar de mailtjes belanden in uw spambox. U loopt aanvragen mis en lijdt reputatieschade omdat u niet op aanvragen reageert. Dat was de situatie van een klant die onlangs de overstap naar ons maakte.

Kennis delen is kennis vermeerderen

Bij de Webcompagnons hebben we kennisdeling hoog in het vaandel staan. Op 13 en 14 april 2018 hebben wij weer op vrijwillige basis medewerking verleend aan de Joomla dagen. Dit onder het motto: door onze kennis te delen worden we zelf ook slimmer.

Tik het webadres in de adresbalk, niet in een zoekvenster

Onlangs was het voorpaginanieuws in de krant: Cybercriminelen die klanten van de bank Knab opgelicht hadden door ze te laten inloggen op een valse inlogpagina. Het bleek dat de oplichting eenvoudig te voorkomen was geweest.

Een soort kantoor, maar dan online

"Wat we nodig hebben is één omgeving waarin onze trainers alles kunnen doen," zei de klant, een trainingsbureau dat op jaarbasis enkele duizenden trainingen verzorgt. "Een soort kantoor, maar dan online. Bestaat zoiets al, kant en klaar?" Nee. Dat bestond nog niet, maar de Webcompagnons zagen meer dan genoeg mogelijkheden om daar verandering in te brengen.

In één keer inloggen op meerdere sites

Op grotere websites moeten meestal verschillende (soorten) gebruikers kunnen inloggen om teksten te schrijven of informatie te raadplegen. De Webcompagnons hebben veel van dat soort websites gerealiseerd. Daarbij komen soms specifieke wensen naar boven. Eén vaak voorkomende wens lichten we eruit in deze blog: de single sign-on.

Gebruikersbeheer op een grotere site

Sommige organisaties hebben een uitgebreid team van webredacteuren, met verschillende verantwoordelijkheden. Zo ook Beweging.net, een grote koepelorganisatie van maatschappelijke organisaties in Vlaanderen. In het gebruikersbeheer van de site moesten de bijbehorende rollen worden ingesteld.

Pagina 1 van 2

 Engweg 115
 3971 JG Driebergen
 0343-522709
 
 2017 - de Webcompagnons
 Spread the Joomla love