Gebruikersbeheer op een grotere site

Sommige organisaties hebben een uitgebreid team van webredacteuren, met verschillende verantwoordelijkheden. Zo ook Beweging.net, een grote koepelorganisatie van maatschappelijke organisaties in Vlaanderen. In het gebruikersbeheer van de site moesten de bijbehorende rollen worden ingesteld.

Deze rollen varieren van het schrijven van nieuwsberichten voor een bepaalde regio tot ondersteunende taken die de totale site omvatten. Anja en Frits hebben in overleg met de klant de gebruikersaccounts ingericht. De kleine groep redacteuren met taken ten aanzien van de hele site kregen toegang tot de back end van het Joomla systeem. Redacteuren die alleen in hun eigen, afgebakende categorie artikelen mogen publiceren, werken via een eenvoudige interface in de front end. Per artikelcategorie hebben we ingesteld, welke groep(en) redacteuren in die categorie mogen werken. Ook het uploaden van afbeeldingen en bijlagen gebeurt binnen afgebakende mappen.

In totaal bevat het systeem ongeveer 15 gebruikersgroepen met verschillende rollen voor het beheer. De functionaliteit van het rechtensysteem is standaard ingebouwd in de basisinstallatie van Joomla. Wel hebben we een uitbreiding op het basissysteem ingezet om de verschillende rollen inzichtelijk te maken.

Het inrichten van een uitgebreid gebruikersbeheer is een goed voorbeeld van het soort opdrachten die we bij de Webcompagnons leuk en interessant vinden om te doen.

 

leuven beweging net

 Kuifduiker 1
 3435 DW Nieuwegein
 0343-522709
 
 2024 - de Webcompagnons
 Spread the Joomla love