Natuurlijk gebruikt u niet de naam van uw kind als wachtwoord. Dat is onveilig omdat iemand die u kent het kan raden. Op internet komt het grootste gevaar echter niet van personen maar van geautomatiseerde scripts die razendsnel allerlei letter- en cijfercombinaties uitproberen als wachtwoord. Hoe houdt u deze scripts tegen?
Voor de 'sterkte' van een wachtwoord zijn twee kenmerken van belang: de lengte en de complexiteit. Met 'complexiteit' wordt bedoeld: de combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens.
Test uw eigen wachtwoorden eens op:
http://www.testjewachtwoord.nl
U zult misschien verrast zijn door de geringe sterkte. Gelukkig ontdekt u op deze site meteen hoe u uw wachtwoorden veiliger kunt maken.
De Webcompagnons installeren een voorziening op uw site om scripts die uw wachtwoord proberen te raden tegen te houden. Deze voorziening weigert na een aantal mislukte inlogpogingen de toegang tot een inlogscherm. Toch is het aan te bevelen om niet alleen hierop te vertrouwen en ook een sterk wachtwoord te kiezen. Dat geldt voor uw website maar natuurlijk ook voor andere online wachtwoorden, zoals uw wachtwoord voor e-bankieren.